Matglädje i Piteå

KolerElvis Restaurang och Catering och Bölefisk AB drivs av makarna Robert och Kerstin Öberg.

Vår historia börjar med dörrknackning och fiskförsäljning ute på den norrbottniska landsbygden. Det är mitten av 90-talet och en glädjens tid. Några år senare övertalas vi att köpa en konkursad ICA-butik i Bölebyn och förstår ganska snart varför den hade konkursat i första taget – för få kunder. Vi höll ut i sju månader innan vi slog igen butiken.

Men olyckan förde trots allt med sig lite lycka. Butiken hade nämligen ett litet kök som vi började använda för att laga matlådor som vi sålde till butiker runt om i Piteå, Boden, Luleå och Skellefteå. Gensvaret var bra, men marginalerna desto sämre.

Rena Rama Delikatesser

2003 startade vi eget, Rena Rama Delikatesser på Storgatan 68 i Centrala Piteå. Ett lyckat drag, visade det sig. Vi sålde ett brett sortiment av grillade kött- och fiskprodukter, sallader, såser och smörgåstårtor.

2007 var det dags för nästa utmaning när vi öppnade KolerElvis, Kök och Catering, först i Noliaområdet men flyttades senare 2013 till Öjebyns industriområde. Namnet kommer från Roberts smeknamn KolerElvis. Långt innan fiskförsäljning och matlådor var Robert under två decennier en del av Kjell-Bertils orkester. Eftersom Robert kommer ifrån byn Koler och spelade samma musik som Elvis, blev smeknamnet en självklarhet.

Idag har en fin verksamhet som står på tre ben: restaurangen i Öjebyn med plats för 150–200 gäster, delikatessbutiken på Storgatan 68 och så matbilen som åker runt i Piteå och Luleå med omnejd. Vi har även en drive-thru som serverar husmanskost direkt genom luckan. Vi erbjuder dessutom catering till företag och privatpersoner i Piteå och Luleå.

Idag har vi 14 anställda och en viktig och stolt del av Piteås kulinariska utbud. Välkommen till KolerElvis Restaurang och Catering, Bölefisk AB och Rena Rama Delikatesser.

Husmanskost och delikatesser sedan 1995